SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Dřív, než přijde chřipka






V takovém ročním období, jako je přechod z podzimu do zimy a potom ze zimy do jara, je lidské tělo velmi náchylné k virovým onemocněním. Odpradávna lidé hledali léčivou látku proti virům, až dnešní doba nám přinesla vysvětlení, proč takovou látku nelze najít.

Původcem nemoci je virus, který velmi pružně mění svou podobu, na rozdíl od bakterie, takže my vlastně proti němu nemůžeme postavit antibiotikum. Hlavní strategie protivirového boje tedy spočívá v posilování imunity a organismu, aby byl on sám schopen se viru postavit. A nejdůležitější je, aby byl tento obranný postoj zaujat včas.

Čelit chřipce
Dnešní doba přináší mnohé moderní metody, jak čelit chřipkovému onemocnění. Patří sem očkování protichřipkovou vakcínou. Zastánci přírodních postupů dají přednost kombinaci různých bylin. Nemohu zde uvádět konkrétní názvy, ale receptura obsahuje kořen z rodu echinacea purpurea, jejíž výtažek má imunostimulační aktivitu. Dále výtažky z listů rozmarýnu, poněvadž jejich silice vykazují protibakteriální a protiplísňovou aktivitu, dále hloh a yzop lékařský, irský lišejník, ženšen a další.

A pak taková směs dobře posiluje nespecifickou i specifickou imunitu, stavy vyčerpání a oslabení. Pomáhá tělu překonávat výše zmíněné přechody biorytmů na jaře a na podzim. V létě zase pomáhá tělu proti alergiím. Lze ji také použít jako přírodní antibiotikum a antialergikum, pomáhá v oblasti horních cest dýchacích, v oblasti zažívání, močových cest. Uplatňuje se u alergií a při stresových situacích.

Používání takových receptur z přírodních prostředků se vyplatí, je-li nasazeno včas. Lze je podat dítěti před vstupem do školky, těhotné ženě, ba i kojící matce. Užívají je učitelé, obecně lidé, kteří pracují s lidmi, všude, kde se roznáší kapénková infekce. Jsou vhodné pro oslabené lidi, rekonvalescenty, alergiky.

Nemusíme se bát předávkování, alergií, kombinování s jinými léky.

Echinacea
představuje silně působící imunostimulační prostředek.
Nejvíce účinných látek se nachází v kořenech, ale lze využívat i nachové okvětní lístky. V listech je účinných látek méně. Léčivý účinek je zřejmě dílem celého komplexu těchto látek.

Obsahuje estery mastných kyselin, jejichž řetězením vznikají farmakologicky vysoce aktivní látky. Sušením se část účinných látek ztrácí, navíc některé z nich jsou špatně vyluhovatelné do vody. Nejvhodnější lékovou formou je tedy tinktura připravená z čerstvé suroviny. Spektrum její účinnosti je poměrně široké, působí protibakteriálně, ale její největší síla tkví v prevenci a léčbě virových onemocnění obyčejným nachlazením počínaje a těžkými chřipkami konče. Během velmi krátké doby se zvýší tvorba lymfocytů, které se podílejí na obranyschopnosti těla. Má také protiplísňové a protizánětlivé účinky.
Je oblíbená hlavně pro okamžitý účinek, zbavení se nachlazení a chřipky, při opakujících se zánětech uší, zvláště u dětí. Příznivě ovlivňuje i funkci zažívacího ústrojí. Tyto vlastnosti využívali např. američtí indiáni při uštknutí hadů k posílení obranyschopnosti.

Pro bližší diskusi o možnostech prevence máte zde připravenu poradnu


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    GREEN TEA STAR

    GREEN TEA STAR obsahuje extrakt ze zeleného čaje, který se v čínském lékařství používá již od nepaměti pro udržení zdravého těla

    Zjistit více

    Vitestin®

    je doplněk stravy ve formě bylinného nápoje pro aktivní péči o sliznici tenkého a tlustého střeva, kterému pomáhá navrátit jeho při

    Zjistit více

    PROPOLIS STAR

    Propolis je směs bioaktivních látek pryskyřičného charakteru, které jsou sbírány včelami z pupenů a kůry různých stromů a z rostlin

    Zjistit více

    CMF 20

    CMF je ideálně vyvážená kombinace vápníku, hořčíku, železa, minerálních látek, vitaminů a dalších přírodních látek, která na

    Zjistit více

    WATER PILL STAR

    WATER PILL STAR je pečlivě složená formule z léčivých bylin, jako například medvědice lékařská, jalovec a petržel, které již naše

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024