SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Bromelain ve službách Symbi systému






Ananas je známý plod, který se stal ve druhé polovině minulého století terčem výzkumů mnohých vědeckých institucí. Je zdrojem enzymů, tolik potřebných pro správné funkce našeho těla.

V padesátých letech byl z ananasu izolován bromelain a zkoumán v potravinářství, průmyslu a farmakologii a ukázalo se, že je důležitý pro medicínu. Hned v začátku se používala tzv. bromelainová pasta při léčení popálenin, látky obsažené v pastě aktivují enzym kolagenázu, jejíž aktivita se popálením zablokuje. Bromelain pomáhá snižovat vznik zánětu, bolestivost šlachových a svalových poranění, urychluje vstřebávání otoků a krevních výronů. Podporuje lepší hojení jizev.

Je hlavně trávicím enzymem, důležitým při trávení, ale také se dostává do všech částí v těle, kde pomáhá rozkládat tuk - dotkne se celulitidy a redukce hmotnosti. Ve spojení například s papainem (eznym z papáji) celkově podporuje, kromě výše popsaného, obranyschopnost organizmu.

Z ananasu se získají další látky - proteázy a také novodobě popsaná látka proxeronin, která s enzymem proxenidázou tvoří xeronin - a ten je zodpovědný za chemické vazby v mnoha biochemických procesech v lidském organizmu. Ještě více proxeroninu se však nachází ve šťávě z plodů stromu morinda citrifolia, který roste na Tahiti a na Havaji.

Zůstaňme však u bromelainu. Člověk již při narození dostává do své výbavy určitou zásobu enzymů - vnitřních enzymů. Pokud ovšem nedodáváme do těla i vnější enzymy, zásoba těchto vnitřních enzymů se vyčerpá. Současně klesá produkce hormonů a klesá i tvorba nových buněk. Hromadí se škodliviny/homotoxiny: Nedokonale se štěpí bílkoviny a ty pak hnijí jak v tlustém, tak i v tenkém střevě. Tím se vytvoří podmínky pro dysbiózu (přemnoží se škodlivé bakterie, například i kvasinka), vzniklé jedy se dostávají přímo do krve a způsobují spoustu fyzických i psychických poruch: Můžeme pak hovořit o předčasném stárnutí a rakovině. Bromelain je proteolytický enzym, který dokáže vysoce účinně štěpit bílkoviny. Brání tím nejen vzniku toxínů, ale pomáhá rovněž likvidovat rakovinné buňky. Hodně podstatný je i ten fakt, že na sebe ve střevech váže přítomný kyslík a odstraňuje tím aerobní prostředí. To je důležitý moment, protože bez kyslíku pak nedochází ke hnití, kvašení, tvorbě jedů a dysbióze.

SYMBINATUR prosazuje mnoho let Symbi systém a enzym bromelain je vhodným pomocníkem, který patří nejenom do oblasti prevence, ale i léčby.


Máme k dispozici poradny a za ideální považuji konzultaci o postupu (který zde nesmíme nyní dle nařízení EU uvádět ) dříve, než si zájemce produkty třeba sám v e- shopu na www. Symbinatur.com objedná a začne je užívat.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024