Symbinatur.com - eshop s přírodními prostředky

Lékařská poradna

SYMBIVITA - Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

AVITA - ALOE VERA ENZYMY

AVITA - ALOE VERA ENZYMY

ALOE VERA ENZYMY


potravní doplněk

s obsahem rostlinných složek a enzymů k podpoře trávení a s příchutí zázvoru

„Smrt začíná ve střevu.“ Tato známá věta nás nejednou vyděsí, ale i tak mnohé nepřinutí změnit stravova¬cí návyky. Žijeme v uspěchaném světě a v honbě za výkony si nenacházíme čas pro zamyšlení se nad věcmi, na kterých výkonnost těla a psychiky stojí. Stravujeme se, jako by nám naše tělo nepa¬třilo – nejíme, když jsme zaneprázdnění, ale vzápětí se přejídáme.

Trávicí systém je komplikovaná chemická laboratoř.
Některé potraviny přijímá bez problémů, jiné zatěžují žaludek nadměrně. Trávicí problémy se pak projevují různě: plynatostí, kolikami, průjmy či naopak problémy s vyprazdňováním, pocity tíhy v žaludku, pálením žáhy. Když vyloučíme poruchy orgánů (třeba vrozené či získané nemoci, jako např. zánět sliznice žaludku nebo nesnášenlivost určitých druhů potravy), dá se říci, že za většinu těžkostí si můžeme sami. To na druhé straně zna¬mená, že si můžeme tyto poruchy zmírnit: změnou stravovacích návyků, pohybem, disciplínou (pravidelnou stravou, nepřejídáním se, nemícháním příliš mnohých potravin různé povahy a chuti), často i změnou psychického stavu apod.
Vědecké studie jednoznačně dokazují vliv složení stravy na vznik různých závažných onemocnění, obzvláště rakoviny tlustého střeva, proto by měla být naše strava pestrá a vyvážená, bohatá na vitaminy a vlákninu.

Měli bychom dodržovat tyto zásady:
Jíst pravidelně, nejlépe pětkrát za den, k večeři jen lehce stravitelná jídla. Večeřet je třeba nejmé¬ně 2 hodiny před spaním.

Základem dobrého trávení jsou balastní látky, proto je potřebné jíst hodně čerstvého ovoce, syrové zeleniny a celozrnných produktů (např. ovesné vločky). Pít dostatečné množství tekutin, aspoň 1,5-2 litry denně. Najít si každý den čas alespoň na krátkou procházku nebo cvičení. Pomáhá i mírná masáž břišní dutiny. Snažit se o to, aby střeva pracovala pravidelně. Kdo má těžkosti s vyprazdňováním, měl by vypít každé ráno na lačno pohár teplé vody. Pomáhají i ovocné šťávy. Nepoužívat zbytečně projímadla, a pokud je to nezbytné, pak jen po krátkou dobu. Jestliže je v dnešní době stále těžší spoléhat se na zdravou a vyváženou stravu, doporučuje se pro zachování našeho zdraví užívat potravní doplňky, díky nimž přijmeme dostatečná množství těch důležitých živin, které náš organizmus potřebuje.

Složení ALOE VERA ENZYMY

Kořen zázvoru (zingular officinale)
Zázvor podporuje trávení, příznivě působí proti nevolnosti, stimuluje cirkulaci krve a zabraňuje shlukování krevních destiček, čímž má potenciální ochranný účinek při arterioskleróze. Obsažené látky zázvorového kořene současně zlepšují žaludeční pohyby a působí proti křečím hladkého svalstva v trávicím ústrojí. Zázvor pomáhá při poruchách trávení, při nadýmání, ply¬natosti a při symptomech dráždivého tračníku (poruchy hybnosti tlustého střeva). Zvyšuje produkci žluči a napomáhá snižovat hladinu cholesterolu, je antiseptický, protizánětlivý, stimulující a tonizuj¬ící. Dále působí při prevenci chřipkových onemocnění, hlavně tzv. střevní chřipky. Pomáhá i při bo¬lestech hlavy a stavech napětí. Svými antiseptickými účinky omezuje růst mnohých virů a bakterií. Zázvor rychle a bez vedlejších nežádoucích účinků zabraňuje vzniku žaludečních nevolností způsobených cestováním (kinetóza), přináší úlevu od nevolnosti v těho¬tenství a po nadměrném požití alkoholu. Nezpůsobuje ospalost ani snížení pozornosti. Zároveň má příznivé účinky proti migréně.

Zázvor je koření z kořene zázvoru lékařského. Může být součástí karí koření, používá se v některých receptech na sladké pečivo, dá se z něj připravit čaj a je možno ho konzumovat i přímo. Čaj má výrazné účinky na ústní dutinu, jakož i všude, kam jen doteče. Dopřát si občas pár douš¬ků zázvorového čaje je velmi dobrá prevence proti nákazám různého druhu. Má množství různých účinků na organizmus, z nichž asi nejvýznamnější jsou vliv na gastrointestinální trakt a rakovinné buňky.

Jeden gram zázvoru denně snižuje u lidí pooperační nevolnost a zvracení a je účinný i při těhotenské nevolnosti. Omezuje růst bakterie helicobacter pylori.

Výtažky z celého kořene nebo některé chemicky přesně definované substance nacházející se v zá¬zvoru mají podle početných studií i inhibiční efekt na vznik nádorových nemocí.
Zázvor obsahuje asi 2 % éterického oleje, zázvorovou silici a štiplavě ostrou látku gingerol. Chuťo¬vě je tedy ostřejší, nasládlý, s nádechem citronu a květin. Používá se ve formě čerstvého kořene, který se oloupe a nastrouhá na jemném kovovém struhadle, nebo v podobě sušeného kořene nebo prášku. Práškový zázvor se nevyrovná čerstvému, protože se liší chutí a vůní. Sušený zázvor je štiplavější než čerstvý a musí se před použitím namočit. V některých oblastech je oblíbený zázvorový čaj, pivo i víno. Plátky čerstvého zázvoru se pro jeho aroma hodí do ovocných mís, zálivek a omáček.

Bromelain
Bromelain je přirozený enzym, získávaný z ananasu. Podporuje trávení, hlavně rozklad proteinů. Bromelain má i příznivé protizánětlivé účinky, zmírňuje bolesti svalů a kloubů, regeneruje oteklá místa po namáhavých trénincích i po zraněních. Bromelain účinně pomáhá roz¬kládat nadbytečný tuk v lidském těle. Je dalším mezníkem ve vývoji doplňků výživy.

Papain (carica papaya)
Papain je nejdůležitějším trávicím enzymem obsaženým v ovoci a listech tropické papáji. Je podobný lidskému pepsinu. Jeho hlavním účinkem je schopnost natrávit maso. Díky této vlastnosti je papain široce využíván i masovým a konzervárenským průmyslem. Papain štěpí bílkoviny na aminokyseliny, čímž redukuje hnilobné procesy nestrávených bílkovin.

List papáji (carica papaya)
obsahuje řadu biologicky aktivních sloučenin. Pomáhá hlavně při pro¬blémech s trávením.
Obecně o výživnosti tohoto ovoce svědčí i španělské pojmenování fruta bomba, je to totiž vitaminová ovocná bomba. Tvarem se trochu podobá hrušce, ale je mnohem větší. U nás prodávané plody mívají hmotnost 300 až 600 gramů, ale mohou být i mnohem těžší a větší. Slupka je hladká na omak, pří¬jemně měkká. Barva slupky je žlutozelená / zelená, před konzumací slupku oloupejme. Plod je uvnitř dutý, v jeho středu je množství černých semínek, a ty je třeba vybrat lžičkou. Konzumuje se jen šťavnatá dužnina, žluté až tmavooranžové barvy. Chuť lze přirovnat ke žlutému melounu kombinovanému s meruňkou. Pro zvýraznění chuti pomůže pár kapek citronové šťávy. Jí se samostatně, přidává se i do ovocných salátů. Výborně chutná hlavně v kombinaci s citrusovými plody. V její domovině papáju zpracovávají na kompoty a džemy, suší ji nakrájenou na plátky a kostky. Nezralé plody bývají také využity, a to jako zelenina do polévek, náplní, omáček. Konzu¬mují se i tepelně zpracované mladé listy.

Lipáza (rhizopus oryzae)
Lipáza je lipolytický enzym produkovaný v pankreatu. Patří do skupiny hydroláz, protože roz¬kládá tuky na glycerol a mastné kyseliny. Lipáza má na starosti řízení množství syntetizovaného tuku, zabezpečuje redukci tukových zásob, a proto dokáže být nápomocná při jejich spalování. Nedostatek lipázy v těle je spojen s vysokým obsahem cholesterolu, s vysokým obsahem cukru v moči a vyšším rizikem vzniku cukrovky. Pomáhá při léčbě zánětů, při cystické fibróze, Crohnově chorobě, revmatické artritidě, alergiích na potraviny, trávicích problémech a při pálení žáhy. Protože lipáza zvyšuje účinek bezlepkové diety, je vhodná i při celiakii.

Proteáza
Proteázy jsou enzymy v buňkách a jejich úlohou je štěpit jiné proteiny. Odstraňují tak z organizmu staré a poškozené bílkoviny a také proteiny chybné nebo nesprávně poskládané. Proteázy mají i mnohé další funkce, např. dotváření bílkovin z prekurzorů, přenos signálů, rozkládání bílkovin při trávení.

Amyláza
Amyláza je enzym tvořený pankreatem a slinnými žlázami. Amyláza se stanovuje v séru a v moči. Pankreas se produkcí amylázy nezastupitelně podílí na rozkladu cukrů, tuků a bíl-kovin. Pankreatická amyláza se podílí na dalším štěpení cukrů.

Celuláza (spinacea oleracea)
Celuláza je jako enzym charakteristická tím, že štěpí rostlinná vlákna na menší celky, obsahující D-glukózu. Podporuje léčbu trávicích problémů, jakož i např. syndrom nesprávného vstřebávání. Jde o velmi důležitý enzym, jejž je potřeba dodávat organizmu v potravě, protože se v těle nevytváří.

List aloe vera 200:1 (aloe ferox)
Název aloe vera pochází z arabského slova alloeh - „zářivá hořká substance“. Z historických záznamů vyplývá, že prospěšnost aloe vera byla známa po mnohá staletí. V přírodě se vyskytuje okolo 200 druhů, avšak pro léčebné účely se využívá aloe vera barbaden¬sis Miller. Aloe vera je rostlina, v níž se skrývá mnoho zdraví. Její listy jsou zásobárnou průzračného gelu, plného blahodárných a léčivých látek pro naše tělo. Může se pěstovat v květináči v bytě, ve skleníku, v létě se může umístit i ven, ale na zimu je ji třeba opět přenést domů. Péče o ni je velmi jednoduchá, stačí jí zajistit dostatek světla, jednou týdně zalít a za tak malou starostlivost se stonásobně odvděčí. Listy rostlin¬ky se skládají ze dvou hlavních složek.
- Kůže listů obsahuje latex štiplavě hořké chuti. Při kontaktu s naší pokožkou může působit dráždivě a nedoporučuje se ani k vnitřnímu použití.
- Dru¬hou a nejdůležitější složkou listů je průhledná gelová tekutina, ukrytá pod kůží. Ta obsahuje pro lidský organizmus nejdůležitější látky: aminokyseliny, minerály (hořčík, zinek, vápník, chrom, měď, draslík, sodík), vitaminy (A, C, některé vitaminy skupiny B, kyselinu listovou) a další významné substance. Tento čistý gel můžeme aplikovat přímo na postižené místo, nebo ho dále zpracujeme na vnější a vnitřní použití.

Vnější použití
Aloe vera můžeme použít jako první pomoc při menších poraněních kůže, jako jsou např. škrábance, odřeniny, popáleniny, bodnutí a štípnutí hmyzem. Téměř okamžitě nám poskytne úlevu od bolesti, zmírní svrbění a začervenání postiženého místa, příjemně ochladí. Čistý gel z listů aloe vera se doporučuje při léčení mnohých kožních chorob. Této rostlince se připisují protizánětlivé, protiplísňové a antibiotické účinky. Proto ji můžeme používat na léčení neduhů typu akné, ekzém, opar, lupénka atd. Urychluje hojení postižených míst a zmírňuje nepříjemné projevy těchto chorob.

Vnitřní použití
V tomto případě používáme raději jen tekutý gel, tj. vnitřní část listu bez kůže. V posledních letech se na našem trhu objevují prostředky s obsahem aloe vera, jež jsou určeny pro vnitřní použití. Připisují se jim opravdu významné pozitivní účinky na náš organiz¬mus, např. detoxikace, výrazné zlepšení zažívání, regulace krevního tlaku, snižování hladiny cukru v krvi diabetiků. Používají se hlavně pro celkovou posilu imunity, čímž působí jako prevence proti nemocem.

PROČ JE TENTO PRODUKT VÝJIMEČNÝ?
Komu ho můžeme doporučovat?

Výjimečnost přípravku ALOE VERA ENZYMY je
- v unikátní synergii výtažku z listů aloe vera, z kořene zázvoru a enzymů z ananasu, papáji a produktu některých druhů hub.

Výsledkem vzájemné synergie uvedených složek je
- uklidnění podráždě¬né sliznice žaludku, úprava kyselosti, snadnější strávení jednotlivých složek stravy a v neposlední míře šetření pankreatu.
- Kromě toho poskytují jednotlivé složky přípravku ALOE VERA ENZYMY tělu vzácné živiny a antioxidanty.

Uvedený doplněk výživy je určen
- všem, kteří pociťují tlak, plynatost či nepravidelné vyprazd¬ňování, nebo naopak mají po jídle pocit tíhy, křeče a průjmovitou stolici. Je to důsledek ne-dostatečného strávení některých složek potravy a následně nedostatečného vstřebání po¬třebných mikroživin.

Uvedené těžkosti mohou mít organický původ, ale častěji jde o následek prožitých stresů, jež působí na současnou populaci. Do značné míry k tomu přispívá i nepravi¬delné stravování, zrychlený způsob stravování, nesprávný výběr potravin.

Doporučené dávkování:
1 tabletka denně, rozžvýkat a zapít vodou, zvláště po hlavních jídlech.

Přípravek je určen dospělé populaci. V případě přechodných trávicích pro¬blémů v období těhotenství a kojení je vhodné užívání tabletky v době hlavních jídel.










Symbinatur - články k produktu
Symbinatur - Zpravodaj emailem
Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.


Symbinatur - Přihlášení do klubu
Heslo:


Symbinatur - Stálá nabídka
FLYING - více FLYING
výrobce: BioBeam
MODERNÍ DIGITÁLNÍ ELEKTROSTIMULAČNÍ PŘÍSTROJ FLYING je novou generací mezi...
BREWERS YEAST STAR - více BREWERS YEAST STAR
výrobce: STARLIFE
Přípravek BREWERS YEAST STAR obsahuje pivovarské kvasnice, které mají rozsá...
CHITOSAN STAR - více CHITOSAN STAR
výrobce: STARLIFE
Doplněk stravy Magnet na tuky - produkt vhodný jako doplněk při redukčních...
VODA KAQUN - více VODA KAQUN
výrobce: KAQUN
Voda Kaqun je unikátní, na kyslík bohatá, nesycená pramenitá voda, která je...
VITAMIN C PLUS STAR - více VITAMIN C PLUS STAR
výrobce: STARLIFE
Doplněk stravy - antioxidační účinky - imunita - podpora tvorby kolagenu...
NU-sůl - více NU-sůl
výrobce: NU-sůl
Nu-sůl je náhrada kuchyňské soli bez sodíku a glutamátu s draslíkem a nahr...
Symbinatur - Nejbližší semináře

Symbinatur - Diskuzní fórum

Symbinatur - Tiskové zprávy

S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním naších stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie ve vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
Zavřít

Naše společnost je partnerem Lyoness

O bližší informace jak využít slevový systém a výhody při Vašem nákupu v našem E-shopu, jak se registrovat a podobně, nás kontaktujte na dfm@symbinatur.com.

Symbinatur - Nejzajímavější seriály